TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Luchtmachtorkest geeft benefietconcert voor Barak 1B

Het Orkest van de Koninklijke Luchtmacht verzorgt op 25 oktober een optreden voor de actie ‘Barak 1B onder dak’. De inkomsten hiervan komen geheel ten goede aan de inrichting van barak 1B, die in 2013 wordt geopend door Nationaal Monument Kamp Vught. Onder leiding van dirigent Jos Pommer presenteert het Orkest een programma rond de magie van filmmuziek: ‘Magical Movie Music’.

Filmmuziek
In de Martinihal – gratis beschikbaar gesteld door de gemeente Vught – worden op 25 oktober prachtige filmthema’s afgewisseld met songs, uitgevoerd door de jonge soliste Vera de Bree. Het Orkest bestaat uit 48 leden en staat garant voor een swingende avond met kwalitatief hoogstaande muziek en zang. Het repertoire loopt uiteen van muziek uit ‘The Pink Panther’ en ‘West Side Story’ tot en met de Notenkrakersuite van Tchaikowsky. Het benefietconcert biedt een perfecte balans tussen populaire en klassieke muziek.
Het concert wordt aangeboden door de Koninklijke Luchtmacht ten goede van de actie ‘Barak 1B onder dak’. Een werkgroep van vrijwilligers van Nationaal Monument Kamp Vught heeft sinds maart al 50.000 euro aan donaties ontvangen, die gebruikt wordt voor de ontwikkeling en aanschaf van de educatieve materialen in de barak die momenteel wordt gerenoveerd. Op www.barak1b.nl is hierover meer te lezen.

Reserveren
De entree voor het benefietconcert ‘Magical Movie Music’ is 15 euro; de opbrengst van de uitvoering komt geheel ten goede aan de inrichting van barak 1B. Enkele voorverkoopadressen verlenen hierbij belangeloos hun medewerking (vanaf 24 september): Primera postagentschap (Moleneindplein, Vught ), Bruna postagentschap (Marktveldpassage, Vught), VVV (Markt, ‘s-Hertogenbosch) en M & M Hans van Liempt (Rompertpassage, ‘s-Hertogenbosch). Daarnaast worden natuurlijk kaarten verkocht via Nationaal Monument Kamp Vught (Lunettenlaan 600 in Vught), 073 656 67 64.

Gebruikte bron(nen)