TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Lezing over militaire luchtfoto's uit de bezettingsjaren

Wilt u bijzondere beelden van Nederland in de bezettingsjaren zien? Kom dan op 30 september naar de lezing 'De bezetting in Vogelvlucht' door historicus Thierry van den Berg. U ziet hier luchtfoto's die de geallieerde luchtverkenners in de oorlogsjaren maakten. Een deel ervan is met de computer bewerkt, zodat u ze via een speciale bril in 3D kunt bekijken.

De lezing vindt plaats op zondagmiddag 30 september vanaf 15:30 uur. De locatie is het Utrechts Archief, Hamburgerstraat 28. Kosten bedragen 3 euro.

In de Tweede Wereldoorlog waagden de geallieerde luchtverkenningseenheden zich bijna dagelijks boven ons luchtruim om - zonder bewapening - luchtfoto's te maken. Zo konden ze de activiteiten van de bezetter nauwlettend in de gaten houden. Het resultaat van deze verkenningsvluchten boven Nederland zijn miljoenen luchtfoto's, sommige van een verbluffende kwaliteit. Tijdens de lezing komen luchtfoto's aan bod die nooit eerder zijn gepubliceerd.

Let op! Kom op tijd. De binnenstad is deze dag minder goed bereikbaar vanwege de Singelloop.

Gebruikte bron(nen)