Fotoverslag Remember September in Best

Ook dit jaar organiseerde het Museum Bevrijdende Vleugels weer het Remember September weekend. Er was weer van alles te doen in het museum, waaronder tankslagen met schaalmodellen, modelbouw, static displays van Wheels en de mogelijkheid tot het meerijden in militaire voertuigen over het slagveld van vroeger. Uiteraard was uw reporter weer ter plekke voor een fotoverslag.

Al direct bij binnenkomst werd uw reporter door Wheels een rondrit aangeboden. Hillebrand was zo vriendelijk om mij mee op pad te nemen in zijn, op een Ford chassis gebouwde, Willys Jeep.
Hillebrand in zijn jeep bij het nieuwe monument.

Vanuit het museum vertrokken we richting het Robert Cole Monument, vanuit daar via een stoffig en vooral hobbelig landweggetje richting het nieuwe monument met uitzicht over de dropzone. Vervolgens reden we richting de Paulushoef, waar via een radioset contact werd onderhouden met het museum. Ook waren er nog een aantal bodemvondsten te zien die de boer op zijn land gevonden had. Vanuit de boerderij was het via weer een aantal landweggetjes terug naar het museum.


De T-34 koepel, nu netjes geschilderd (foto links is van het voorjaar).

Terug in het museum was ook de werkplaats open. Het museum is al een poosje bezig met het restaureren van de T-34. De koepel ligt er nog steeds af, omdat er nog gewerkt wordt aan de rest van de tank. De koepel is ondertussen wel net zo mooi geschilderd als de rest van de tank. In de wintermaanden is het museum gesloten, maar men verwacht bij de heropening in de lente van 2013 de tank helemaal compleet te hebben.Naast de mooie voertuigen van Wheels......waren er ook enkel uit de opslag van het museum te zien, deze (toekomstige?) restauratieprojectjes moesten plaatsmaken voor de tijdelijke theatervoorstelling oorlogstuig.

Gebruikte bron(nen)

  • Bron: STIWOT
  • Gepubliceerd op: 23-09-2012 17:37:31