TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Nieuwe Wereld in Oorlog over het Ardennenoffensief



Gepubliceerd op: 11 december 2008


Op 16 december verschijnt het negende nummer van het magazine Wereld in Oorlog. Het thema is het Ardennenoffensief. STIWOT-medewerker Pieter Schlebaum schreef een artikel over de mannen van o.a. de 28th Infantry Division die tijdens de slag in de Ardennen de Duitse opmars richting Bastogne wisten te vertragen zodat de para’s van de 101st Airborne Division zich in en rond de stad in konden graven. Een prestatie die is ondergesneeuwd door de populariteit van de 101st Airborne Division.

Hieronder een overzicht van de overige onderwerpen:

Kampfgruppe Peiper in een race tegen de klok
In de vroege uren van de 16e december 1944 opereert in de noordelijke Ardennen-sector een opvallende eenheid. Het is de Kampfgruppe die onder leiding staat van Obersturmbahnführer Jochen Peiper. Kort voor het begin van het offensief, op 14 december, krijgt Peiper van de divisiecommandant van de Leibstandarte, Oberführer Wilhelm Mohnke, te horen dat zijn eenheid een sleutelrol speelt tijdens aanstaande gevechten. In een lang artikel staat de ‘pragmatische poging van Peiper’ centraal.

Nieuw! Tomas Ross’ Oorlogsmysteries
Bestseller-autuer Tomas Ross is een enthousiast lezer van Wereld in Oorlog: ‘Ik vind het een prachtblad dat iedereen die geïnteresseerd in WO1 en 2 moet lezen!’ Exclusief voor Wereld in Oorlog schrijft hij de reeks Tomas Ross’ Oorlogsmysteries.
Zou het Ardennenoffensief ook hebben plaats gevonden als Operatie Market Garden drie maanden eerder, september 1944, een succes was geworden? Een fascinerende vraag en tegelijkertijd een frustrerende vraag…

Exclusief interview! Op pad met Band of Brothers’ Ed Shames in Bastogne
Na het deelnemen aan de Battlefieldtour rondom Bastogne sprak Wereld in Oorlog auteur Rob Stal uitgebreid met Band of Brothers veteraan Ed Shames over diens ervaringen tijdens WO2. Rob Stal stelde de vragen en Ed Shames nam alle tijd voor de antwoorden.

De beste WO1 boeken van 2008
In Frontberichten behandelt Richard Heijster het beste boek, het slechtste boek, het verrassendste boek, het lekkerste boek, de beste nieuwe reeks en het beste ramsjboek van 2008 over de Eerste Wereldoorlog.

En verder natuurlijk de nieuwste DVD’s, een prachtige middenplaat van oorlogsschilder James Dietz, nieuwsberichten en nog veel meer.
De abonnees op Wereld in Oorlog ontvangen de DVD De laatste zeven maanden van Anne Frank gratis. Deze DVD bevat het aangrijpende relaas van een aantal joodse vrouwen. Deze vrouwen speelden een belangrijke rol in de laatste zeven maanden van Anne Franks leven. Hun verhalen gaan door waar het dagboek van Anne ophoudt…

Meer informatie op: www.wereldinoorlog.nl


Gebruikte bron(nen)

  • Bron: STIWOT
  • Gepubliceerd op: 11-12-2008 00:00:00