TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Japanse luchthaven dicht vanwege WOII-bom

Een grote luchthaven in de Japanse stad Sendai is gesloten nadat er een bom uit de Tweede Wereldoorlog is gevonden. De bom werd ontdekt tijdens werkzaamheden aan een van de landingsbanen.

Het gaat om een vliegtuigbom van 250 kilo. In verband met de vondst zijn alle 92 vluchten die voor vandaag gepland stonden geannuleerd. Vermoed wordt dat het een Amerikaanse bom is, maar helemaal zeker is dat nog niet.

Volgens bomexperts is de ontsteking van de bom nog intact en bestaat dus het risico dat hij ontploft. De stad Sendai bevindt zich in het noorden van Japan. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd de luchthaven, die door de Japanners toen werd gebruikt als militaire luchtvaartschool, veelvuldig gebombardeerd. Vorig jaar liep de Japanse luchthaven veel schade op door de tsunami.

Momenteel wordt bekeken of de vliegtuigbom vervoerd kan worden zodat hij elders gecontroleerd tot ontploffing kan worden gebracht.

Gebruikte bron(nen)

  • Overgenomen van: Historiek
  • Gepubliceerd op: 30-10-2012 19:26:55