TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Provincie Gelderland steunt Bevrijdingsevenement Wageningen

Wageningen - Het Bevrijdingsevenement Wageningen ontvangt dankzij het initiatief van de VVD met steun van de CU, SGP, CDA en de PVV structureel € 100.000 van de Provincie Gelderland. Dit besluit is genomen tijdens de vergadering van de Provinciale Staten op woensdag 7 november 2012.

In de Stad der Bevrijding organiseren het Nationaal Comité Herdenking Capitulaties 1945 Wageningen (NCHC) en het Comité 4 en 5 mei Wageningen (C45W) de plechtig- en feestelijkheden.

Wageningen staat nationaal en internationaal bekend als Stad der Bevrijding doordat er op 5 mei 1945 de capitulatie is ondertekend. De herdenking en viering in Wageningen is zeer divers waardoor veteranen, actief dienende militairen en de bevolking van jong tot oud worden bereikt.

Met de financiële bijdrage van de Provincie Gelderland kan de kwaliteit en (inter-)nationale uitstraling gewaarborgd worden en aan de gestegen (wettelijke) eisen aan het evenement zoals veiligheid, arbo, mobiliteit, voorzieningen en inhoudelijke versterking voldaan worden. Hierbij moet worden opgemerkt, dat de organisatie een deel van de stijgende kosten in de afgelopen jaren heeft weten op te vangen door eigen inkomsten te genereren (commercialisering) maar dat dit, mede door de huidige economische omstandigheden, niet langer haalbaar is.

Het besluit van de Provinciale Staten is tevens een sterk signaal richting medefinanciers en Den Haag en onderstreept de landelijke betekenis van Wageningen als Stad der Bevrijding.

Gebruikte bron(nen)