TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Optreden Nir Baram in Joods Historisch Museum

Komende vrijdag (30 november) treedt de jonge Israëlische schrijver Nir Baram op in het Joods Historisch Museum in Amsterdam. Hij zal daar worden geïnterviewd door Daphne Meijer. Nir Baram ontving eerder deze maand veel lof voor zijn roman Goede mensen. In Israël werd het boek onthaald als een eigentijdse klassieker.

Nir Baram (Jeruzalem, 1976) schreef als eerste Israëlische auteur een historische roman die handelt over de Tweede Wereldoorlog vanuit het gezichtspunt van collaborateurs. Deze roman, Goede mensen, stond in Israël vier maanden op de bestsellerlijst en werd juichend ontvangen door recensenten en auteurs. De vertaalrechten zijn inmiddels reeds aan veertien landen verkocht. In 2010 won Baram de Prime Minister’s Award for Hebrew Literature en Goede mensen stond op de shortlist voor de Sapir prijs. De Nederlandse vertaling (door Hilde Pach) verscheen oktober 2012 bij De Bezige Bij.

Nir Baram wordt over zijn werk geïnterviewd door Daphne Meijer (Amsterdam, 1961) is schrijfster en journaliste en schrijft al jaren over joodse geschiedenis en cultuur.

De aanvang voor het optreden van Nir Baram in het Joods Historisch Museum is 14:00 uur. Op de website van het Joods Historisch Museum vindt u meer informatie.

Goede mensen
ISBN: 9789023468264
Meer informatie over dit boek
Bestel nu bij Bol.com
Goede mensen

Gebruikte bron(nen)