TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Virtuele reconstructie Scholtenhuis geopend

Gepubliceerd op: 29 april 2009


Op dinsdag 28 april 2009 was het dan zover: de boekpresentatie van het eerste deel van drie over het Scholtenhuis en de lancering van de bijbehorende website. Een statig herenhuis aan de Grote Markt te Groningen, waar tijdens de bezetting de Sicherheitsdienst zijn intrek had genomen. Het gebouw was een verzamelpunt van de oorlogsellende in Groningen. Hier kwam het slechtste van de mens naar boven: er werd ondervraagd, gemarteld, gevangengenomen, gepraat en gezwegen.

De virtuele reconstructie vond plaats onder leiding van Monique Brinks, directeur van het Oorlogs- en Verzetscentrum Groningen (OVCG). Aan de hand van archiefstukken en vele interviews van ooggetuigen, werd het huis compleet in het driedimensionaal herbouwd op de website www.scholtenhuis.nl.

STIWOT-medewerkers Marene Elgershuizen bezocht de boekpresentatie. Op Go2War2.nl vindt u haar recensie van zowel het boek als de bijbehorende website.

Gebruikte bron(nen)

  • Bron: STIWOT
  • Gepubliceerd op: 29-04-2009 00:00:00