TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Fotoverslag Brooklands

Op 29 december 2012 bezocht STIWOT medewerker Arjan Vrieze het Brooklands Museum te Weybridge in Engeland. Dit museum is in alle opzichten uniek. In 1907 werd hier het eerste racecircuit ter wereld gebouwd. Het oude clubhuis en een deel van het circuit herinneren hier nu nog aan. In 1910 werd Brooklands een vliegveld met een vliegschool. In 1915 vestigde Vickers-Armstrong hier een vliegtuigfabriek, waar onder andere de Wellington werd gebouwd.

Voor de geïnteresseerden in de Tweede Wereldoorlog heeft het museum heeft een imposante collectie vliegtuigen, waaronder de enige nog bestaande Wellington in bommenwerpervariant. Verder is er veel aandacht voor het werk van Barnes Wallis, de ontwerper van o.a. de R100 en R101 Luchtschepen, Vickers vliegtuigen en earthquake bommen.


Het oude clubhuis


Het deel van het circuit met “members bridge”


Deel van de romp van Lancaster Mk X KB976 en TallBoy


Hawker Hurricane IIA Z2389


RAF SE5A replica en Vickers Vimy replica


Wellington 1A N2980 ‘R for Robert’. In 1940 maakte dit vliegtuig een noodlanding op Loch Ness. 1985 is het uit het water gehaald. Hierna begon de restauratie.





Tentoonstelling over het werk van Barnes Wallis


Door Barnes Wallis ontwikkelde bommen


Rechts een deel van de romp van Spitfire MkIIA P8088


Barnes Wallis Stratosphere Chamber met de neus van een Vickers Valiant


Concorde


Verzameling stadsbussen uit Londen


Enkele van de oude raceauto’s

Gebruikte bron(nen)

  • Bron: STIWOT
  • Gepubliceerd op: 05-01-2013 19:22:00