TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

15 december: nieuwe Wereld in Oorlog!



Gepubliceerd op: 13 december 2009


Volgende week verschijnt de nieuwe Wereld in Oorlog (# 15) met daarin o.a. de volgende onderwerpen:

- Een lang WO1 artikel van Stephan van Meulebrouck over zijn zoektocht naar het legendarische Lost Batalion. De auteur vertelt de geschiedenis van het bataljon en neemt de lezer mee naar de authentieke locaties waar zich de gevechten hebben afgespeeld. Met veel oud en nieuw fotomateriaal.

- Fotograaf Jevgeny Chaldej trok met het Rode Leger mee op naar het hart van nazi-Duitsland. Daar maakte hij in Berlijn, terwijl de gevechten nog voortwoedden, de reportage die hem wereldberoemd zou maken. Martijn Steenbergen vertelt hoe Chaldej zijn foto’s maakte en wat er daarna met de foto’s en de fotograaf gebeurde.
Wat deed een Doorsnee Duitser tijdens de oorlog in Nederland? In het gelijknamige artikel worden de wederwaardigheden van een Duitse soldaat in Nederland verteld.

- Vaste WIO-columnist Tomas Ross doet verrassende uitspraken over het geheimzinnige Englandspiel.

- In het de lijst met tijdens WO2 gebombardeerde steden mag, na Rotterdam, Eindhoven en Den Haag, Nijmegen beslist niet ontbreken. In het Drama van Nijmegen wordt uit de doeken gedaan hoe het tragische bombardement plaatsvond en wat er allemaal misging.

- Maurice Laarman heeft veel contacten met veteranen. Daarvan deed hij in eerdere nummers van WIO al uitgebreid verslag. Voor dit nummer noteerde hij de persoonlijke geschiedenis van een jongen die tijdens de geallieerde bombardementen opgroeide in de Duitse marinehaven Kiel.

- En natuurlijk Kort Nieuws, Frontberichten met de nieuwste boeken en DVD’s en de bekende Lezersactie.

Tenslotte ontvangen de abonnees bij dit nummer weer de gebruikelijke DVD. Deze keer is het een BBC documentaire over het Hitler Museum. Deze DVD werd al eerder in de Wereld in Oorlog rubriek Frontberichten positief besproken.

Eenmalig voor E 3,95
Op advies van onze distributeur Aldipress heeft de komende Wereld in Oorlog een voordeelprijs en een iets bredere distributie. Deze keer van E 6,95 voor E 3,95. We hopen daarmee weer nieuwe lezers voor ons blad te krijgen. En wellicht besluiten die om een abonnement te nemen. Dat zou een mooie afsluiter zijn voor het eind van het jaar…

Nog geen abonnee?
Ga dan snel naar De Bladenbox of bel 0900 – 226 52 63. Een jaarabonnement (6 nummers en 6 DVD’s) kost slechts € 50,-.

Gebruikte bron(nen)

  • Bron: STIWOT
  • Gepubliceerd op: 13-12-2009 00:00:00