TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Wereld in Oorlog nr. 16 is verschenen



Gepubliceerd op: 17 februari 2010


Op 16 februari is het nieuwste nummer van het magazine Wereld in Oorlog verschenen. Goed nieuws! De nieuwe aflevering van Wereld in Oorlog verschijnt met 4 extra pagina’s en een glossy omslag. Dat is opnieuw een stapje voorwaarts in de optimalisatie van uw tijdschrift.

In deze Wereld in Oorlog treft u aan:

- Bij de Duitse Kriegsmarine in WO2 zijn zeilschepen wel het laatste waar men aan denkt. Toch maakten drie, goedgebouwde, zeewaardige driemastbarken actief deel uit van de Kriegsmarine. Alledrie overleefden ze de oorlog en bevaren ze nog steeds de zeeën. Edgar van Engeland schreef een boeiend artikel over deze zeilschepen.

- Alex Dekker schreef, naar aanleiding van de vragen die binnenkwamen over zijn eerste artikel, een verrassend tweede deel over zijn familie-roots. Aan de hand van herinneringen, foto’s en documenten volgt Dekker het spoor terug naar zijn opa. De oorlog bracht Herbert Noah van Hannover, Moskou en Alkmaar weer terug naar Hannover.

- De klassieker Sporen van een slag van prof. dr. Henk Jonker is al bijna dertig jaar uitverkocht. Het boek heeft een legendarische status en in WO1-verzamelaarskringen werden er hoge bedragen voor neergeteld. Richard Heijster vertelt waarom het zijn favoriete WO1-boek is en waarom hij zo ijverde voor een herdruk.

- In een boeiend artikel met veel fotomateriaal vertelt Martijn Steenbergen de roemruchte geschiedenis van de meest politieke Olympische Spelen ooit: ‘De Spelen van Hitler’ in 1936. Zij moesten van de nazi’s beslist het ‘Höhepunkt aller Olympiaden’ worden. Zelfs de jodenvervolging moest er voor wijken.

- Tom Tacken schetst de ontstaansgeschiedenis van het, naar zijn en de mening van velen met hem, meest indrukwekkende en ontroerende WO1 monument: het rouwende ouderpaar van de Duitse beeldhouwster Käthe Kollwitz.

Daarnaast zijn er de recensies, de inmiddels bekende en steeds succesvollere lezersactie en Thomas Ross met een opvallend mysterie over de wederwaardigheden van de vooroorlogse internationale spionage in het Rotterdamse ‘Barretje Weimar’.

Onze trouwe abonnees ontvangen de DVD War in the Artic over een vrijwel vergeten episode uit WO2.

Nog geen abonnee?
Ga dan snel naar De Bladenbox of bel 0900 – 226 52 63. Een jaarabonnement (6 nummers en 6 DVD’s) kost slechts € 50,-. Als gratis welkomstgeschenk ontvangt u de complete NPS-serie De Oorlog. Dit aanbod geldt tot 13 april 2010.

Gebruikte bron(nen)

  • Bron: STIWOT
  • Gepubliceerd op: 17-02-2010 00:00:00