TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Start project ‘De oorlog in jouw dorp’ in Aalsmeer

Deze week is het boek ‘De oorlog in jouw dorp’ gepresenteerd. Dit boek is onderdeel van een project voor groep 8 van tien basisscholen in Aalsmeer en Kudelstaart en gaat over Aalsmeerders in oorlogstijd. Het boek is mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van Kees Jan Koster van C1000. Kees Jan Koster is buitengewoon geïnteresseerd in de Tweede Wereldoorlog en auteur voor STIWOT, Stichting Informatie Wereld Oorlog Twee.

Vanuit die interesse besloot hij aan dit project mee te werken. Een onderdeel ervan is dat de scholen worden bezocht door ooggetuigen, diverse oudere Aalsmeerders die in de oorlogsjaren net zo oud waren als de leerlingen van groep 8 nu. ‘Over de Tweede Wereldoorlog is nooit genoeg gezegd. Ik merk wel dat kinderen van rond de twaalf jaar er steeds verder vanaf raken. Dit is een mooie manier om dat stuk belangrijke geschiedenis meer in de beleving van de jeugd te krijgen. Ik vind dit een heel mooi initiatief en vanuit mijn persoonlijke interesse paste een bijdrage.’

Het boek ‘de oorlog in jouw dorp’ is een bewerking van ‘Een vrij ernstig geval’ van Theodore van Houten. Theodore heeft de bewerking voor de basisscholen zelf verzorgd.

Gebruikte bron(nen)