TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Wereld in Oorlog nr. 18 is verschenen



Gepubliceerd op: 24 juni 2010


Het 18e nummer van het magazine Wereld in Oorlog is verschenen. Daarin vindt u dit keer twee bijdragen van medewerkers van STIWOT.

Jeroen Koppes schreef een artikel over operatie Charnwood: de aanval op Caen. De Normandische stad Caen en het ten westen daarvan gelegen vliegveld Carpiquet, waren de uiteindelijke doelen
van de Canadese en Britse troepen die tijdens D-Day op Juno en Sword Beach aan land gingen. Caen was een belangrijk verkeersknooppunt en de gebieden ten zuiden ervan waren uitermate geschikt voor de geplande vliegvelden voor de geallieerde luchtmacht. Maar door de zware Duitse verdediging
lag de frontlijn op 7 juli 1944 echter nog ver van Caen verwijderd.

Wir haben es nicht gewusst” is de titel van het artikel dat Kevin Prenger schreef voor Wereld in Oorlog. Het gaat over de Duitse bevolking en de Holocaust. Gevraagd naar hun kennis van de uitroeiing van 6 miljoen Joden door de nazi’s antwoordden veel Duitsers na de oorlog dat ze daar niets van geweten hadden. Miljoenen van hen hadden in 1933 echter wel gestemd voor de openlijk antisemitische nazipartij en daarmee de basis gelegd voor wat is bekend komen te staan als de Holocaust. Wat wist de Duitse bevolking werkelijk van het lot van de Joden en hoe stond ze daar tegenover?

Verder in dit nummer: actuele berichten over WO1 en WO2, artikelen over: het Magnum Opus van ‘Lawrence of Arabia’, Das Ahnenerbe en de Landstorm Nederland, een interview met de vertaler van “Zeven zuilen van wijsheid”, de nieuwste boeken over WO1 en WO2 en een nieuwe column van Tomas Ross. Abonnees ontvangen een DVD over Erwin Rommel.

Het magazine is verkrijgbaar bij de boekhandel. Wilt u abonnee worden? Ga dan naar De Bladenbox of bel 0900 – 226 52 63. Een jaarabonnement (6 nummers en 6 DVD’s) kost slechts € 50,-. Als gratis welkomstgeschenk ontvangt u de complete NPS-serie De Oorlog. Dit aanbod geldt tot 1 juli 2010.

Gebruikte bron(nen)

  • Bron: STIWOT
  • Gepubliceerd op: 24-06-2010 00:00:00