TracesOfWar heeft jouw hulp nodig! Wij missen foto's van belangrijke bezienswaardigheden in Nederland, België, Frankrijk en Duitsland. Stuur uw foto's in naar input@tracesofwar.com en wordt gepubliceerd!

Verwacht in mei: Wereld in Oorlog #33

Begin mei wordt de nieuwe editie van het magazine Wereld in Oorlog verwacht. Daarin opgenomen zijn twee artikelen van auteurs van Go2War2.nl.

Pieter Schlebaum schreef een artikel over Wing Commander Guy Gibson. “Een man geboren voor oorlog, maar ook geboren om te sneuvelen in de oorlog. Een man van grote moed, inspiratie en leiderschap.” Het waren deze woorden die Barnes Wallis, de uitvinder van de stuiterbom, gebruikte om hem omschrijven. Deze maand is het precies 70 jaar geleden dat de RAF de belangrijke Möhne, Sorpe- en Ederdammen kapot bombardeerde. Wing Commander Gibson leidde deze belangrijke bombardementsvlucht.

De Koninklijke Marine en de strijd in Rotterdam op 10 mei 1940 is het onderwerp van het artikel van Peter Kimenai. In de vroege ochtend van 10 mei 1940 mengde de Koninklijke Marine zich in Rotterdam in de strijd om de Maasbruggen. Alhoewel de gedurfde en moedige inbreng van enkele Nederlandse oorlogsschepen deze strijd in eerste instantie gunstig leek te beïnvloeden, keerde het tij al snel en verloor de marine nog diezelfde middag één van haar acht kostbare torpedobootjagers. Landmachtsoldaten, mariniers en vlootpersoneel hielden op de noordelijke oever van de Nieuwe Maas stand tot de algehele capitulatie op 14 mei.STIWOT verzorgde ook weer de rubriek Korte Berichten. Verder in dit nummer bijdragen over de samenwerking tussen de Russen en de Fransen tijdens de Eerste Wereldoorlog, Hitler en de Volkenbond, het nazi-guerrillanetwerk Werwolf en Nederlandse oorlogsonderscheidingen. Ook bevat het magazine weer boekbesprekingen en columns van Evertjan van Roekel en H.J.A. Hofland.

Bezoek de nieuwe website op www.wereldinoorlog.com, volg WIO op Twitter, 'like' de Facebookpagina of wordt lid van de actieve LinkedIn-groep, waar u relevante links kunt delen met andere lezers of met elkaar in gesprek kunt gaan.

Gebruikte bron(nen)