TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Airshow Old Warden 28 april 2013

Vliegveld Old Warden is de thuisbasis van de Shuttleworth Collection. Het is een museum met oude voertuigen en vliegtuigen. Alle ca 50 vliegtuigen uit de collectie zijn luchtwaardig of ze worden tot luchtwaardige staat gerestaureerd. Er zijn vele unieke types. De collectie omvat het oudste originele luchtwaardige vliegtuig ter wereld (een Bleriot XI uit 1909). Het nieuwste vliegtuig is van rond 1950. De collectie is gestart door Richard Shuttleworth. Hij begon in 1928 met het verzamelen voertuigen en kort daarna met vliegtuigen. Richard verongelukte in 1940 met een Fairey Battle.

28 april 2013 was op Old Warden de eerste vliegshow in Engeland van het seizoen. STIWOT-reporter Arjan Vrieze ging er naar toe. Helaas was het zwaar bewolkt en beperkte de harde koude wind het vliegen met de oudste typen. Er was gelukkig nog voldoende over om van te genieten.


Polikarpov PO2


Boeing Stearman en Miles Magister


Parnall Elf en Ryan PT22


Hawker Sea Hurricane en Fieseler Storch


Spitfire Vc AR501 wordt grondig gerestaureerd


Me163 replica en Grumman FM2 Wildcat (restauratieproject)


Westland Lysander


Avro Triplane IV en Bristol Boxkite replica's gebouwd in 1966 voor de film "Those Magnificent Men in Their Flying Machines"


Live muziek en het begin van de voertuigenoptocht




P51D Mustang van Hangar11



Ryan PT22


Parnall Elf en Comper Swift





Auster AOP11


Hawker Hind


Hind en Tiger Moth



Avro Tutor


Boeing Stearman en Percival Provost


Gloster Gladiator

Gebruikte bron(nen)

  • Bron: STIWOT
  • Gepubliceerd op: 02-05-2013 22:01:14