TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Wereld in Oorlog nr. 20 nu in de winkel

Gepubliceerd op: 21 november 2010


De nieuwe Wereld in Oorlog ligt weer in de winkel. Het magazine vertelt opmerkelijke, aangrijpende en dramatische verhalen achter belangrijke gebeurtenissen, ontwikkelingen en militaire operaties in de recente oorlogsgeschiedenis. Het accent ligt daarbij op de Eerste en Tweede Wereldoorlog.

In Wereld in Oorlog # 20 opnieuw veel aandacht voor WO1. Eric Wils vertelt over de granaten waarmee, dankzij lange-afstandsgeschut, Parijs in 1918 werd beschoten. Edwin Ruis schreef het verhaal over de Engelse geheime dienst die in 14 - 18 haar uitvalsbasis had in Rotterdam. Een fascinerende, vrijwel vergeten geschiedenis en een prachtig verhaal voor een film.

Ook WO2 komt weer ruim aan bod. Historicus en Kamp Westerbork-medewerker Bas Kortholt reconstrueerde hoe, na Dolle Dinsdag 1944, de komst van duizenden NSB's de verhoudingen in Kamp Westerbork op scherp zette. En historica Inger Schaap, auteur van het goed ontvangen boek Sluipmoordenaars dat hetzelfde onderwerp behandelt, gaat in op de beruchte en raadselachtige Silbertanne-Aktion. Duikbootdeskundige Jeroen Hetzler schreef het spannende relaas over de ontdekking van de 'U-Who'. Verder: Tomas Ross, boekbesprekingen en Maurice Laarmans met Glashelder in Beeld over Weimar Toen & Nu.



Abonnees ontvangen, samen met deze Wereld in Oorlog # 20, een DVD met de documentaire over Westerbork, waar in 1945 SS-ers, NSB-ers en collaborateurs wachten op berechting. Deze RTV-Drenthe docu werd terecht bekroond!

Voor onze Vlaamse lezers en losse nummerkopers: het nieuwe nummer van Wereld in Oorlog is zeer eenvoudig te bestellen via: Magvilla.nl.

Gebruikte bron(nen)

  • Bron: STIWOT
  • Gepubliceerd op: 21-11-2010 00:00:00