TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Film ‘Lore’ in Theater de Speeldoos

De jaarlijkse filmmaand van Nationaal Monument Kamp Vught in samenwerking met Theater de Speeldoos is dit jaar vervangen door vertoning van enkele films gedurende het culturele seizoen 2013-2014. Zo is op dinsdag 17 september de film 'Lore' te zien, waarin het 14-jarige Duitse meisje Lore er alleen voor staat nadat haar SS-ouders zijn opgepakt.



Voor slechts enkele euro's ziet u een goede film in de ambiance van het mooie theater, dat regelmatig op dinsdag films vertoont. 'Lore' uit 2012 van de Australische regisseur Cate Shortland is bekroond met onder meer de publieksprijs op het Filmfestival van Locarno.

Vertrouwen
Duitsland, voorjaar 1945. Wanneer het nazi-Duitse front ineenstort, nemen de geallieerden de macht over. Lore wordt aan haar lot overgelaten nadat haar SS-ouders door de geallieerden zijn opgepakt. Zij moet nu alleen voor haar broertjes en zusjes zorgen. De enige plaats waar ze naartoe kunnen is het huis van hun grootmoeder, 900 kilometer noordwaarts. De kinderen beginnen aan een tocht door hun verwoeste land, en langzaam maar zeker begrijpen ze wat er gebeurd in nazi-Duitsland. Wanneer Thomas, een jonge Joodse vluchteling zijn hulp aanbiedt, moet Lore vertrouwen op een persoon van wie men altijd gezegd heeft dat hij de vijand is. Wie kan je vertrouwen wanneer je leven een leugen is?

De entree is 5 euro per film; met korting CJP/Vriend/65+ is de entree 3,50 euro. De film (108 minuten) is geschikt voor bezoekers vanaf 16 jaar en begint om 20.00 uur met een korte inleiding. Reserveren is mogelijk via www.theaterdespeeldoos.nl of (073) 656 55 88, Theater de Speeldoos Vliertstraat 6 in Vught.

Gebruikte bron(nen)