TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Wendy Lower schrijft over vrouwelijke nazi-beulen

In oktober verschijnt bij uitgeverij Spectrum het boek Hitlers furiën van Wendy Lower. Het boek gaat over vrouwelijke beulen in de killing fields van de Holocaust.

Lower beschrijft de onderbelichte rol die Duitse vrouwen speelden aan het Oostfront. In het boek wordt een beeld geschetst van een generatie jonge vrouwen, opgegroeid in het verslagen en tumultueuze Duitsland van na de Eerste Wereldoorlog en vervolgens opgezweept door het vurige nationalisme van de nazi’s.



Voor ambitieuze jonge vrouwen was de gebiedsuitbreiding van het Derde Rijk in het Oosten een walhalla van carrièrekansen en huwbare jonge mannen, het ‘Wilde Oosten’. Meer dan een half miljoen vrouwen trok naar het Oosten, de plek waar de ergste misdaden van het Duitse Rijk zijn gegaan. Deze vrouwen waren niet alleen getuigen, maar deden vaak ook actief mee.

Wendy Lower presenteert na twintig jaar archiefonderzoek in Oost-Europa en het voeren van honderden interviews met betrokkenen het overtuigende bewijs dat vrouwen een net zo’n grote rol hadden in de Holocaust als de mannelijke beulen waarover al zoveel boeken zijn geschreven.

Het boek zal na verschijning op Go2War2.nl gerecenseerd worden.

Hitlers furien
vrouwelijke beulen in de killing fields van de Holocaust
ISBN: 9789000306213
Meer informatie over dit boek
Bestel nu bij Bol.com
Hitlers furien

Gebruikte bron(nen)