TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Bouw Nationaal Militair Museum bijna afgerond

Momenteel worden 19 historische vliegtuigen in het Nationaal Militair Museum opgehangen. De toestellen variëren van de lichte Tiger Moth tweedekker tot de 10 ton zware F15 Eagle. Het gloednieuwe museum, met de collecties van zowel het Militaire Luchtvaart Museum uit Soesterberg als die van het voormalige Legermuseum in Delft, krijgt een half jaar voor de opening gestalte.

De bouw van het museum, onder een 110x250 meter tellend dak, is zo goed als afgerond. Het bruto vloeroppervlak bevat ruim 35.000 m2. Dit is inclusief het ultramoderne depot waar een groot deel van de collectie is opgeslagen. Het bevestigen van de vliegtuigen aan het plafond behoort al tot het inrichtingswerk.

Collectiestukken
Bij de museale presentatie komt de rol van de krijgsmacht in verleden, heden en toekomst aan bod. Binnen en buiten staan tal van grote collectiestukken, zoals tanks, pantservoertuigen, helikopters en vliegtuigen. In het gebied rond het museum zijn bovendien een herdenkingsplein, een stiltetuin en een evenemententerrein.

De opening is op 3 oktober.

Gebruikte bron(nen)