TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Doe mee aan de miniquiz op Go2War2.nl en win 2 boeken

Recent verschenen bij uitgeverij Just Publishers twee nieuwe titels: Moordenaar in toga en De laatste getuige. De uitgever stelt twee boekenpakketten met beide titels beschikbaar voor de winnaars van de miniquiz die op Go2War2.nl te vinden is. U kunt tot 1 juni deelnemen. De twee winnaars worden in een komende nieuwsbrief vermeld.



Moordenaar in toga
De Duitse jurist Roland Freisler combineerde een sublieme wetskennis, uiterste scherpzinnigheid en een indrukwekkende retoriek met trouw aan de partijlijn en een onmenselijke ideologie. Dit maakte hem tot de meest gevreesde nazi-rechter en tot personificatie van de bloedjustitie. Wie was deze moordenaar in toga die zo'n fanatiek werktuig werd van de nazi-ideologie? Hoe ontwikkelde hij zich van overtuigd communist tot meedogenloze nazi-beul? Op basis van omvangrijk onderzoek en vele gesprekken met o.a. familie van Freisler, reconstrueert Helmut Ortner de levensgeschiedenis van deze macabere jurist.

De laatste getuige
Vrijwel niemand verkeert tijdens de oorlogsjaren zo dicht in de onmiddellijke nabijheid van Hitler - tot diens zelfmoord op 30 april 1945 - als Rochus Misch, zijn koerier en lijfwacht. Op 5 september 2013 overleed Rochus Misch op 96-jarige leeftijd. Zijn recente overlijden was wereldwijd voorpaginanieuws. Misch was de 'laatste getuige'. In dit boek vertelt deze 'laatste getuige' zijn persoonlijke en aangrijpende geschiedenis.



De laatste getuige
ik was Hitlers koerier, telefonist en lijfwacht
ISBN: 9789089752994
Meer informatie over dit boek
Bestel nu bij Bol.com
De laatste getuige


Moordenaar in toga
ISBN: 9789089752789
Meer informatie over dit boek
Bestel nu bij Bol.com
Moordenaar in toga

Gebruikte bron(nen)

  • Bron: Go2War2.nl
  • Gepubliceerd op: 27-04-2014 21:28:16