TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Routes en Reistips op TracesOfWar.com

Op de website TracesOfWar.com staan op dit moment bijna 50.000 musea, monumenten, begraafplaatsen en andere bezienswaardigheden met betrekking tot de Tweede Wereldoorlog online. Dit enorme aantal is natuurlijk geweldig maar zorgt er soms ook voor dat we door de bomen het bos niet meer zien. Daarom starten we met de publicatie van Routes en Reistips op de website.

Routes
In juni 2014 zal in Normandië de 70e herdenking van D-Day plaatsvinden. Vanaf dat moment zullen duizenden toeristen Normandië bezoeken. Speciaal voor deze toeristen bedachten we 3 themaroutes die langs de belangrijkste van deze bezienswaardigheden leiden en het verhaal achter deze bezienswaardigheden vertellen. De eerste drie routes met als thema "De Britse luchtlandingsoperatie en Sword Beach op D-Day", "Juno, Gold en Omaha Beach op D-Day" en "De Amerikaanse luchtlandingsoperatie en Utah Beach op D-Day" staan nu online.

Wanneer u onder deskundige begeleiding een Battlefield Tour naar Normandië wilt maken kun u deelnemen aan de Battlefield Tour "Normandië" van 4 tot en met 8 oktober 2014. Voor meer informatie gaat u naar de website van STIWOT Reizen voor het gehele programma en de mogelijkheid tot inschrijven!



Reistips
In veel grote steden zijn de herinneringen aan de Tweede Wereldoorlog zo dik gezaaid dat het lastig is om te bepalen welke bezienswaardigheden je nu echt niet mag missen. Berlijn is hier een mooi voorbeeld van en daarom hebben we speciaal voor een bezoek van enkele dagen aan de hoofdstad van Duitsland de belangrijkste bezienswaardigheden op een rijtje gezet. De reistip "WO2 bezienswaardigheden in Berlijn" staat nu online.



Zou u zelf ook wel Routes of Reistips aan willen leveren of kent u musea, monumenten, begraafplaatsen en andere bezienswaardigheden die echt niet mogen ontbreken in de genoemde Routes en Reistips? Laat het ons dan weten!

Gebruikte bron(nen)