TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Kampina Airborne Wandeltocht - 5 oktober

Op zondag 5 oktober 2014 wordt van 10:00 tot 15:00 de Kampina Airborne Wandeltocht georganiseerd. Deze wandeltocht staat in het teken van wat zich in de Tweede Wereldoorlog in de Kampina (Boxtel) heeft afgespeeld ten tijde van Operatie Market Garden. Verschillende geallieerde vliegtuigen zijn destijds in de omgeving van de Kampina neergestort of hebben daar een noodlanding gemaakt. De bemanningsleden werden door de Duitsers gevangengenomen of wisten onder te duiken met hulp van het verzet en de lokale bevolking. Uiteindelijk zaten 98 bemanningsleden ondergedoken in de Kampina. Deze wandeltoch gedenkt de onderduikers en hun helpers.

Op de parkeerplaats Kempseweg/Annadreef te Boxtel richten wij displays in welke u inzicht geven in het leven van een soldaat en burger ten tijde van de oorlog. Hier ziet u o.a. een (veld)hoofdkwartier, veldhospitaal, verbindingstroepen, verzet & bevoorrading en informatie over Kampina Airborne & de Luchtoorlog. Ook zullen wij geallieerde soldaten en het Nederlands verzet uitbeelden. Dit tezamen met een groot aantal authentieke (Amerikaanse) legervoertuigen uit de Tweede Wereldoorlog.

De wandelroute is ongeveer 5 kilometer en duurt plusminus 1,5 uur. Ook tijdens de wandeltocht kunt u ons tegenkomen op bepaalde locaties.

Gebruikte bron(nen)