TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Doe mee aan de miniquiz The Rescuers op Go2War2.nl

De documentaire The Rescuers vertelt het verhaal van diplomaten die tijdens de Tweede Wereldoorlog Joden redden van nazivervolging. Source 1 Media, de uitgever van deze documentaire, stelt drie DVD’s beschikbaar die verloot worden onder alle goede inzendingen.



Deze film van Emmy Award-winnende filmmaker Michael King, onthult de grotendeels onbekende verhalen van 13 heldhaftige en moedige diplomaten die ten koste van zichzelf, tienduizenden Joden hebben geholpen tijdens de Tweede Wereldoorlog. De film volgt Stephanie Nyombayire, een jonge Rwandese anti-genocide activist die 100 leden van haar familie in de Rwandese genocide van de jaren ‘90 heeft verloren en Sir Martin Gilbert, de beroemde 20e eeuw en Holocaust historicus. Ze doorkruisen 15 landen en drie continenten om overlevenden en nakomelingen van de diplomaten te interviewen. Hoe je de cyclus van genocide en andere misdaden tegen de mensheid kunt breken is een enorm complex probleem op alle niveaus. The Rescuers zoekt de dialoog op met de huidige regeringsleiders en hun diplomatieke vertegenwoordigers over de hele wereld. Het daagt hen uit, en ieder van ons, om onze morele autoriteit en macht te gebruiken om levens te redden die in gevaar zijn over de hele wereld.

Klik hier om mee te doen aan de quiz. Deelnemen kan tot 1 november 2014. Veel succes!

Gebruikte bron(nen)

  • Bron: Go2War2.nl
  • Gepubliceerd op: 06-10-2014 19:00:00