TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Fotoverslag open dag berging Lancaster LM508 SR-P

In oktober 2014 heeft in Werkendam de bergingsoperatie van Lancaster LM508 SR-P, die hier neerstortte op 21 juni 1944, plaatsgevonden. Bij de crash van Lancaster LM508 SR-P kwamen twee bemanningsleden om het leven: Thomas Duff (begraven in Werkendam) en staartschutter Sgt. John Edward Keogh, die vermist raakte. Bij de berging zijn menselijke resten gevonden die naar alle waarschijnlijkheid van hem zijn. Op de beide open dagen van 25 oktober en 1 november 2014 zijn er kransen voor hem gelegd. Dit fotoverslag is van de tweede open dag die net als de eerste volgens de organisatie werd bezocht door enkele duizenden belangstellenden.



De binnenzijde van de tent met daarin de kransen voor en een foto van Sgt. John Edward Keogh, staartschutter van Lancaster LM508 SR-P.


Een overzichtskaart met de Geallieerde en Duitse vliegtuigcrashes in de gemeente Werkendam in de Tweede Wereldoorlog.




De binnenzijde van de tent met daarin lange tafels met geborgen onderdelen en de bijbehorende beschrijvingen.


Helaas was het gat al dichtgegooid. Er is tot een gemiddelde diepte van 5 meter afgegraven, met het diepste punt op 7 meter.

Gebruikte bron(nen)