TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Boekpresentatie door Hoofddorpse luchtvaartschilder Thijs Postma

Aalsmeerderbrug – De bekende Hoofddorpse luchtvaartschilder Thijs Postma overhandigt op zaterdag 15 november het eerste exemplaar van zijn nieuwe boek ‘The watercolor paintings’ aan Peter de Raaf, voorzitter van de Fokker Heritage Trust en voorzitter van de Stichting CRASH ’40-’45. De overhandiging vindt plaats om 13.00 uur tijdens de boeken- en vliegtuigmodellen verkoopdag in het Luchtoorlog- en Verzetsmuseum CRASH ’40-’45.



Met 44 prachtige afbeeldingen van vliegtuigschilderijen en enkele afbeeldingen van ander werk, is dit nieuwe boek van de bekende luchtvaartschilder Thijs Postma een ‘must’ voor liefhebbers van luchtvaartkunst. De boek bevat bekende schilderijen van hem, maar ook nog niet eerder gepubliceerd werk. Het nieuwe boek is een paperback met gelamineerd omslag en telt 52 pagina’s. Het formaat is 20,5 x 20,5. De prijs bedraagt € 19,95, maar tijdens deze verkoopdag wordt het in het Luchtoorlog- en Verzetsmuseum CRASH ’40-’45 met korting aangeboden voor €18,50.

Onlangs is in het Luchtoorlog- en Verzetsmuseum CRASH ’40-’45 een expositie ingericht met (reproducties van) het werk van Thijs Postma waarmee veel verhalen over gebeurtenissen uit de Tweede Wereldoorlog worden verteld. Een deel van dit werk is ook in het boek te vinden.

Thijs Postma
De schilderijen van Thijs Postma zijn internationaal bekend door hun dramatiek, precisie en oog voor detail. Veel mensen kennen de Hoofddorper van zijn illustraties in bladen zoals 'KIJK', zijn KLM-posters en zijn box-art schilderijen voor Revell, Monogram en Matchbox. Hij ontwierp de oorspronkelijke house-style en beschildering voor de vliegtuigen van o.a. Martinair en Transavia.

Hij schreef, illustreerde en gaf vorm aan succesvolle boeken, zoals o.a. 'Fokker, bouwer aan de wereldluchtvaart' en hij was hoofdredacteur, conceptbedenker en vormgever van verschillende luchtvaarttijdschriften, zoals o.a. ‘Luchtvaartwereld’. Zijn artikelen over luchtvaarthistorie worden maandelijks gepubliceerd in 'Piloot & Vliegtuig'. Zijn schilderijen sieren de huizen van bekende persoonlijkheden in de internationale luchtvaartwereld. Hij exposeerde o.a. in Amsterdam, Reims, Brussel en Los Angeles.

Gebruikte bron(nen)