TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

In the footsteps of the 82nd Airborne Division 2015 op zaterdag 21 februari 2015

De datum voor de 2015 editie van "In the footsteps of the 82nd Airborne Division" is bekend: zaterdag 21 februari 2015. Ook de 33ste editie van deze mars is weer georganiseerd door de "82nd Airborne All American Jeep Group Society". Ditmaal zal deze bijzondere en vaak winterse mars het spoor volgen van het 504th Parachute Infantry Regiment, 82nd Airborne Division.

Het startpunt van de 23 kilometer lange mars is La Gleize. Hier kunnen de deelnemers het inschrijfgeld van € 6,00 voldoen en vanaf 9.00 uur starten. De deelnemers zullen vanaf het startpunt de route van het 504th Parachute Infantry Regiment volgen langs de dorpjes Brume, Rahier, Cheneux, Monceau en de La Vaux Renard hoeve en zullen weer eindigen in La Gleize. Warme soep wordt verstrekt in Rahier en het is hier tevens mogelijk om drank en hamburgers te kopen bij de mobiele veldkeuken. Bij de finish is er gluhwein en ontvangen alle deelnemers een certificaat.



Klik op onderstaande links voor meer informatie over de 2015 editie:
- Poster met beknopte informatie (PDF)
- Uitgebreide Nederlandstalige informatie (PDF)
- Kaart met de route van de mars (PDF)

Ons fotoverslag van de 31ste editie in 2013 staat hier online:
- Fotoverslag In the footsteps of the 82nd Airborne Division 2013

Gebruikte bron(nen)