TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Sinds gisteren in de bioscoop: Unbroken

Sinds gisteren is de spectaculaire oorlogsfilm Unbroken te zien in ruim 80 Nederlandse bioscopen. Angelina Jolie is de regisseur van de film, die gebaseerd is op de gelijknamige bestseller van Laura Hillenbrand, onlangs verschenen bij Kosmos Uitgevers.



Het boek
Unbroken is het indrukwekkende levensverhaal van Louis Zamperini. Hij groeide op als een jonge crimineel in Torrance, Californië, vond als tiener in hardlopen een uitlaatklep voor zijn agressie en werd atleet tijdens de Olympische Spelen van Berlijn in 1936. Na de aanval op Pearl Harbor kwam hij in dienst bij de Amerikaanse luchtmacht. Na hevige luchtgevechten crashte zijn vliegtuig in de Stille Oceaan, waar hij 47 dagen ronddreef op een vlot, met haaien vocht en… overleefde. Opgepikt door Japanse zeelui kwam hij daarna in een Japans krijgsgevangenkamp terecht, waar hem opnieuw grote verschrikkingen te wachten stonden. Maar ook dat overleefde hij.

Zamperini heeft zijn leven lang een groot doorzettingsvermogen en veerkracht getoond, tijdens de zwaarst mogelijke beproevingen. Zijn motto is altijd geweest: ‘If you take it, you can make it. Never give up.’ In augustus 2014 overleed hij op 97-jarige leeftijd. “Het lijkt wel of ik 200 jaar heb geleefd.” - Louis Zamperini

De film
De film Unbroken is een episch drama over het bijzondere leven van Olympisch atleet ‘Louie’ Zamperini, geregisseerd door Academy Award winnaar Angelina Jolie. Zij heeft het inspirerende waargebeurde verhaal over wilskracht en doorzettingsvermogen naar het witte doek gebracht. De cast bestaat, naast Jack O’Connell, uit o.a. Domhnall Gleeson en Finn Wittrock als Phil en Mac, de twee vliegeniers met wie Zamperini wekenlang op de Stille Oceaan overleefde. De Japanse acteur Miyavi maakt zijn debuut in de Engelstalige film, als wrede kampbewaker die bekend stond als ‘The Bird’.

Unbroken
ISBN: 9789043524001
Meer informatie over dit boek
Bestel nu bij Bol.com
Unbroken

Gebruikte bron(nen)