TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Mijn Bevrijding

Gelukkig heb ik geen trauma’s, maar slaat de titel op een boek geschreven door journalist Frank von Hebel. De presentatie van het boek vond plaats op donderdag 9 april 2015 in het Scheepvaartmuseum te Groningen. In het boek staan verhalen van inwoners van Groningen die de oorlog hebben meegemaakt en een bijzonder verhaal hebben te vertellen. Samen met een aantal originele foto’s uit die periode is het een document geworden die je als Groninger niet mag missen. Het voorwoord is geschreven door Philip Freriks, eveneens een Groninger.

Het boek werd aangeboden aan Stanley Butterworth, broer van Fred Butterworth, die als eerste Canadees is omgekomen bij de bevrijding van Groningen. Het boek is verkrijgbaar in de boekhandel voor € 14,95 (ISBN 978 90 330 0483 4)





Frank von Hebel biedt zijn boek aan aan Stanley Butterworth, op de laatste foto gaat Butterworth op de foto's met een tweetal dames in kleding uit de jaren '40.

Gebruikte bron(nen)