TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Gereduceerde toegangsprijs in Luchtoorlog- en Verzetsmuseum CRASH '40-'45

Aalsmeerderbrug – Het CRASH Luchtoorlog- en Verzetsmuseum ’40-’45 is in verband met het Museumweekend en de opening van het Fortenseizoen niet alleen op zaterdag 18 april, maar ook op zondag 19 april geopend. In verband met deze evenementen geldt een korting op de normale toegangsprijs. Volwassenen betalen 2 euro in plaats van 3,50, kinderen van 6 tot en met 12 jaar 1 euro in plaats van 1,50. Veteranen, CRASH donateurs en kinderen tot 6 jaar hebben gratis toegang.

Het CRASH Luchtoorlog- en Verzetsmuseum ’40-’45 is gevestigd in het Fort bij Aalsmeer, Aalsmeerderdijk 460, 1436 BM Aalsmeerderbrug. Het fort maakt deel uit van de Stelling van Amsterdam, de verdedigingslinie rond Amsterdam die tussen 1880 en 1920 werd gebouwd. De Stelling staat op de Werelderfgoedlijst van de Unesco.

Het CRASH Museum ’40-’45 heeft tijdelijk veel extra ruimte beschikbaar in het Fort bij Aalsmeer waar onlangs de grote herdenkingstentoonstelling ‘Wie wat bewaart, die heeft wat te vertellen’ werd geopend. Daardoor is zowel voor de liefhebbers van historische forten als liefhebbers van het museum heel veel nieuws te ontdekken en te zien.

Gebruikte bron(nen)