TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

70 jaar vrijheid herdacht op 4 mei 2015 in H. Nicolaaskerk te Heythuysen

Op 4 mei wordt in de H. Nicolaaskerk in Heythuysen stil gestaan bij 70 jaar vrijheid. De viering wordt opgeluisterd o.a. door zang van de Leudalzangers en bijdragen van Burgemeester Verhoeven en leerlingen van basisschool De Neerakker in Heythuysen. Rode draad tijdens deze bijzondere herdenkingsdienst is het Vredesmonument Heythuysen en de namen die hierin gegraveerd staan van de oorlogsdoden uit Baexem, Grathem en Heythuysen.

Leden van de Stichting Herdenkingsmonument Militairen zijn in samenwerking met de Heemkundevereniging Heitse hiernaar onderzoek aan het doen. Vijf getuigenissen zullen tijdens de viering door leerlingen van basisschool De Neerakker worden voorgelezen.

De viering begint om 18.30 uur en zal duren tot 19.20 uur. Aansluitend loopt men vanaf de kerk in een stille tocht naar het Vredesmonument op de Stationsstraat waar de officiële Dodenherdenking zal plaats vinden om 20.00 uur.

Gebruikte bron(nen)