Samenwerking Bevrijdingsmuseum en LiberationTour

Vanaf 31 mei a.s. zetten het Bevrijdingsmuseum en de LiberationTour, een organisatie die battlefieldtours verzorgt in historische legervoertuigen, een volgende stap in de samenwerking om het historische landschap rond Groesbeek nog dichter bij het publiek te brengen. De muren van het museum worden geslecht rond Operatie Market Garden en het Rijnlandoffensief. De museale setting wordt verknoopt met het slagveld van destijds, een slagveld waar de grootste luchtlanding uit de geschiedenis plaatsvond en de grootste geallieerde aanval in Noord-West Europa tijdens WO2.

De battlefieldtours worden aangeboden op de volgende zondagmiddagen: 31 mei, 21 juni, 16 augustus en 18 oktober van 12.00-16.30 uur. Prijs Ä 40,- pp, reserveren noodzakelijk, MK niet geldig. Vertrek onder voorbehoud van aantal deelnemers.

In een Dodge uit de Tweede Wereldoorlog neemt de LiberationTour u mee naar het buitengebied van de jaren í44-í45, de periode waarin Groesbeek te maken kreeg met Operatie Market Garden, de evacuatie van de bevolking, de frontlijn en Operatie Veritable. Het programma begint met een bezoek aan het Bevrijdingsmuseum, met een introductiefilm, bezichtiging van de vaste en tijdelijke tentoonstelling en een proeverij van Zweeds Wittebrood gebakken naar origineel WO2 recept. Na afloop van de battlefieldtour is er koffie/thee met Bevrijdingsgebak in het museumcafť.

Gebruikte bron(nen)