Een soldaat in huis - Spannend oorlogsverhaal in makkelijke taal

Hoe is het om veertien jaar te zijn tijdens de Tweede Wereldoorlog? Dat lees je in Een soldaat in huis van Marian Hoefnagel. Een meeslepende jeugdroman over familie, angst en loyaliteit, gebaseerd op ware gebeurtenissen.

Waar de meeste boeken die zich afspelen tijdens de Tweede Wereldoorlog gaan over de bezetting en de Jodenvervolging, ligt de nadruk in Een soldaat in huis op de begindagen van de oorlog, toen Duitsland Nederland binnenviel, en op de impact die de luchtgevechten hadden op de bewoners rond Schiphol.

Het verhaal
Het is 1940 en Chris is elf jaar. Samen met zijn moeder en broertje woont hij in de buurt van Schiphol. Op een dag krijgen ze Henk te logeren, een Fokker V-vlieger die wordt ingekwartierd. Hoewel Henk maar kort bij hen inwoont, zal het leven voor Chris nooit meer hetzelfde zijn. Het is de start van een zwarte tijd voor Chris en zijn familie. Niet in de laatste plaats omdat de vader van Chris naar Duitsland is vertrokken ...

14, de tijd van je leven
Een soldaat in huis is het derde deel in de serie Veertien, de tijd van je leven. In deze reeks, geschreven door Marian Hoefnagel, komt de lezer steeds iets te weten over een periode uit het verleden, door de ogen van een 14-jarige. Zo lezen we over het oude Rome in Romeinse tweeling, en over de slaventijd in Als slavin geboren.

Gebruikte bron(nen)