TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Zondagvideo: "GI dog" in het Amerikaanse leger

Recent verscheen in het nieuws het ontroerende bericht over het overlijden van de 16-jarige golden retriever Bretagne. De trouwe viervoeter was de laatste nog levende reddingshond die werd ingezet na de terroristische aanval op de Twin Towers op 9/11 in New York. Een erehaag van geëmotioneerde hulpverleners bracht het hoogbejaarde dier, dat kampte met nierfalen en niet meer at, een laatste eer.



Ook tijdens de Tweede Wereldoorlog werden honden ingezet door de verschillende strijdende partijen. In de bovenstaande film van het Amerikaanse leger wordt getoond hoe honden getraind worden door de Remount Service van het Quartermaster Corps. Ze leren om bij patrouilles te waarschuwen voor vijanden, om boodschappen over te brengen en communicatiedraden te leggen. Daarnaast worden ze opgeleid om, net als Bretagne, mensen in nood te helpen, in dit geval Amerikaanse militairen.

Gebruikte bron(nen)