Oktober 2017 is kindermaand bij het Luchtoorlog- en Verzetsmuseum CRASH ’40-’45

Aalsmeerderbrug - Het Luchtoorlog- en Verzetsmuseum CRASH ’40-’45 heeft oktober uitgeroepen tot Kindermaand. Kinderen tot en met 12 jaar hebben deze maand gratis toegang tot het museum. Voor de kinderen is er een speurtocht die ze naar alle ‘hoeken en gaten’ in de tentoonstelling brengt. Een klein prijsje ligt in het verschiet! Voor de ouders of begeleiders is het 2e kopje koffie of thee gratis.

Het museum vindt het belangrijk dat in deze Kindermaand specifiek aandacht zal worden besteed aan de jongste generatie. Ons motto is ‘Leren niet te vergeten, niet vergeten te leren’ en het museum zet hierin een stap die erop gericht is vooral ook heel jonge mensen iets mee te geven over de waanzin van oorlog die zoveel slachtoffers heeft gemaakt en waarin zoveel offers zijn gebracht. Maar er zal ook aandacht aan de bevrijding worden besteed waardoor wij thans immers in vrijheid kunnen leven.

Naast de tentoonstelling in het Fort heeft het museum ook nog een hal waarin het beroemde Engelse jachtvliegtuig de Spitfire is te zien.

Het museum is geopend op zaterdag van 11.00 tot 16.00 uur en gevestigd aan de Aalsmeerderdijk 460, Aalsmeerderbrug. Toegang tot het museum kost € 3,50 voor volwassenen en ouder dan 12 jaar € 1,50, maar is dus in oktober gratis voor kinderen tot en met 12 jaar.

Gebruikte bron(nen)