TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Persbijeenkomst Airbornemuseum

Op vrijdag 19 januari organiseerde het Airborne Museum in samenwerking met het Nationaal Fonds voor Vrede, Vrijheid en Veteranenzorg (vfonds) een persbijeenkomst over de herinrichtingsplannen van het Airborne Museum en de ambities voor de herdenking van 75 jaar Market Garden en de bevrijding van Nederland (2019-2020).





Voor de uitvoering van de plannen ontvangt het Airbornemuseum een financiële steun van het vfonds ten bedrage van €750.000,- . De totale kosten voor vernieuwing van het gebouw en de vaste inrichting bedragen rond de € 3 miljoen. Met de vernieuwing wil het Airborne Museum zorgen dat het een toonaangevend museum blijft dat aantrekkelijk is voor een zo groot mogelijke diversiteit aan bezoekers. De routing door het museum zal logischer worden. Tekstborden zullen verdwijnen. Hier komt een audiotour voor in de plaats. Hierdoor is er meer gelegenheid om bezoekers achtergrondinformatie te bieden en wel in 4 verschillende talen. De extra ruimte die dit oplevert wordt gebruikt voor het tonen van een groter deel van de collectie.



Over ca 2 maanden is de renovatie van de buitengevel van het museum gereed. In 2018 opent een klein museumcafe met buitenterras. Over de tijdelijke tentoonstelling was ook groot nieuws te melden. In 2018 komt de tentoonstelling 'For Valour'. Tijdens deze expositie worden de 5 originele Victoriakruizen van de Slag om Arnhem getoond.



Hieronder enkele impressies beschikbaar is gesteld door het Airborne Museum:






Gebruikte bron(nen)

  • Bron: STIWOT
  • Gepubliceerd op: 19-01-2018 13:22:50