TracesOfWar heeft jouw hulp nodig! Wij missen foto's van belangrijke bezienswaardigheden in Nederland, BelgiŽ, Frankrijk en Duitsland. Stuur uw foto's in naar input@tracesofwar.com en wordt gepubliceerd!

Expo 600.000 Beeldjes, 600.000 Namen te Zillebeke

Deze tijdelijke expo staat in het teken van Honderd jaar wapenstilstand van De Eerste Wereldoorlog. De 600.000 beeldjes bevinden zich daar waar in De Eerste Wereldoorlog het niemandsland bevond. Elk beeldje is gemaakt door vrijwilligers. In een paviljoen aan de start van de wandeling is een glazen kunstwerk te zien met daarin 600.000 gepersonaliseerde dog tags met de verschillende nationaliteiten en generaties in de herdenking.

Het hart van de installatie is een platform waarop de sculptuur Coming World wordt gepresenteerd. Vanaf een uitkijkbrug is een uitzicht over de land-art-installatie te zien en hoe de installatie lijkt samen te smelten. De land-art-installatie ComingWorldRememberMe
is een toegankelijke en respectvolle herinnering aan het onmenselijke leed dat miljoenen mensen honderd jaar geleden moesten ondergaan vanwege een wereldwijd gewapend conflict.

Gebruikte bron(nen)

  • Bron: Ricky Van Dyck
  • Gepubliceerd op: 22-04-2018 12:09:01