D-Day Bier: echt bier of meer een souvenir?

Je komt het steeds vaker tegen in NormandiŽ, D-Day bier. De vraag is dan ook, is het meer als souvenir bedoeld of ook echt te drinken? Nu ben ik zelf geen bierdrinker, dus nam ik een flesje mee voor mijn Belgische collega. Het is misschien wat generaliseren, maar verstand van bier heeft hij als Belg in ieder geval.Het resultaat viel me alles mee. Het was "zoet, fruitig van smaak met een moutige, gistige afdronk". Nu weet ik niet precies wat het allemaal betekent, ik heb iets meer verstand van de militaire kant van NormandiŽ, maar het klonk in ieder geval goed. Het was "10x beter dan de Leffes, maar zeker niet de beste blonde die ik ooit heb gehad." Je hoeft het dus niet alleen als souvenir te kopen, je kunt er ook van genieten.

Het biertje is in ieder geval een blonde trappist, 6,5% alcohol. Het wordt gebrouwen in het Franse Cote d'Opale, ironisch gelegen net ten zuiden van Calais, op de plek waar de geallieerden de Duitsers wijs maakten dat de landingen zouden plaatsvinden.

Het D-Day bier won in 2014 de Mťdaille d'Or (gouden medaille) op de internationale landbouwtentoonstelling in Paris. Niet niks.

O, en over smaak valt niet te twisten.

Gebruikte bron(nen)