Rondleidingen in Hoek van Holland: Nordmole 1943

Hoek van Holland, aankomend weekend organiseert het Atlantikwall-museum weer een rondleiding met schietdemonstratie: Nordmole 1943. Terug in de tijd naar 1943; de luchtdoelbatterij en haar bemanning.Flak-Batterie Nordmole was in de oorlog regelmatig actief. Met diverse stukken luchtafweergeschut werd geschoten op geallieerde vliegtuigen die over de Festung Hoek van Holland vlogen. Ervaar met deze rondleiding hoe de Duitse soldaten tijdens de Tweede Wereldoorlog in de bunkers leefden.

Tijdens rondleiding met ťťn van onze gidsen, bezoekt u diverse locaties zoals het Atlantikwall-Museum, bunkertype 611, met daarin een Pak 40, een 7,5 cm antitankkanon en ook het 8,8 cm Flak luchtafweerkanon. Onderweg wordt de Flak 10,5 cm geschutbeddingen bezocht. Atlantikwall-Museum 'Bunker 2', bunkertype 625b. Deze bunker is authentiek ingericht zoals tijdens de Tweede Wereldoorlog. Diverse Duitse militairen beelden het dagelijks leven uit en geven schietdemonstraties met verschillende originele wapens uit de Tweede Wereldoorlog. Er wordt een pauze genomen bij de voormalige Wehrmachtskantine (het huidige restaurant 'Het Jagershuis'). Als laatste wordt een unieke waterbunker bezocht met een capaciteit van 30.000 liter water.

Deze excursie wordt maar vier keer per jaar georganiseerd. Zondag 22 juli is de tweede keer dit jaar. Meer informatie op de site www.atlantikwall-museum.nl.

Gebruikte bron(nen)