TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Bevrijdingsfestival & Kindervrijmarkt 2018 bij Nationaal Bevrijdingsmuseum 1944-1945

Het Nationaal Bevrijdingsmuseum 1944-1945 in Groesbeek organiseert op zondag 16 september a.s. wederom een Bevrijdingsfestival met diverse activiteiten voor jong en oud! Het festival met de kleurrijke kindervrijmarkt is de gehele dag doorlopend van 10.30-16.30 uur. De entree bedraagt slechts €3,- per persoon (dit is incl. museumbezoek, festiviteiten en parkeren). Jongeren t/m 17 jaar hebben gratis toegang. De Museumkaart is geldig.

U heeft de mogelijkheid om te genieten van diverse muzikale optredens door o.a. Delta Swing Band en The Cowpokes. Exodus Evacuatiegroep beeldt de evacuatie in '44-'45 uit en kinderen kunnen geschminkt worden of meedoen met een hoepelworkshop, gegeven door La Hoop. Daarnaast zijn er op het museumterrein radiografisch bestuurbare militaire modelvoertuigen en Oldtimers aanwezig. Verder kunt u een kijkje nemen bij de radioshow met zend- en ontvangstapparatuur uit WO2 of laat met behulp van een GreenScreen een leuke historische foto maken door PicsPoint Fotografie.

Grateful Generation Tours organiseert tijdens het festival spannende fieldtrips in een authentieke Willy's MB uit WO2 (2 tot 3 personen) langs de slagvelden van Market Garden. Het zijn korte tours van 30 minuten (ieder half uur doorlopend tussen 10.30 en 16.30 uur), voor jong en oud maar absoluut een must voor de jeugd. Kosten: € 7,50 pp, alleen contant te betalen (exclusief € 3,- voor festiviteiten, bezoek museum en parkeren). De Museumkaart is niet geldig. Reserveren ter plekke op de dag zelf.

Als laatste is er tijdens het festival op 16 september de doortocht van de Euregio Vrijheidswandeling. Bij dit jaarlijks terugkerende wandelevenement wordt de nadruk gelegd op het wandelen in vrijheid en het beleven van de vrijheid, democratie en mensenrechten. De vrijheidswandeling heeft een doortocht door het Bevrijdingsmuseum en alle deelnemende wandelaars hebben dan ook gratis entree. Kijk voor meer informatie op www.wandeleninvrijheid.nl.

Het innemen van een plaats op de kindervrijmarkt kan vanaf 09.00 uur (de markt is alléén bedoeld voor kinderen). Reserveren is niet nodig. Parkeren is mogelijk op het voorterrein van het museum of in de buurt van het museum (wordt aangegeven).

Locatie: Nationaal Bevrijdingsmuseum 1944-1945, Wylerbaan 4, 6561 KR Groesbeek
Datum: 16 september 2018. Doorlopend van 10.30 uur t/m 16.30 uur.
Entree: €3,- per persoon (incl. museum, festiviteiten en parkeren). Jongeren t/m 17 jaar gratis. Museumkaart geldig.
Informatie: 024-3974404; info@bevrijdingsmuseum.nl; www.bevrijdingsmuseum.nl
Facebook: /Bevrijdingsmuseum, Twitter: @bevrijding

Gebruikte bron(nen)