TracesOfWar heeft jouw hulp nodig! Wij missen foto's van belangrijke bezienswaardigheden in Nederland, BelgiŽ, Frankrijk en Duitsland. Stuur uw foto's in naar input@tracesofwar.com en wordt gepubliceerd!

Fotoverslag onthulling monument Dakota FZ626 te Arnhem

  Op 19 september 1944 werd Dakota FZ626 van het RAF 271 Squadron tijdens een bevoorradingsvlucht naar het slagveld in Arnhem geraakt door Duits luchtafweergeschut op het droppingsveld V noord van de Schelmseweg in Arnhem. Piloot P/O J.L. (Len) Wilson heeft geprobeerd om zijn vliegtuig op een flak-positie te laten crashen; Wilson wist daarbij een luchtdoelkanon te raken. Vijf bemanningsleden van de Dakota kwamen bij de crash om het leven. Eind 2017 is er een monument ter nagedachtenis aan deze bemanningsleden opgericht. Dit monument werd op vrijdag 21 september 2018 onthuld in het bijzijn van twee Arnhem veteranen: Ray Whitwell en Sid Salis.
  Guido van Diermen, initiatiefnemer van dit monument


  Het monument werd onthuld door de 99-jarige Arnhem veteraan Ray Whitwell  Luchtfoto van Supply dropping zone V, links op de foto de locatie van het monument.

  De boom voor Bakenbersgeweg 262 die nog altijd de sporen van de crash laat zien.

  Gebruikte bron(nen)

  • Bron: STIWOT, Arjan Vrieze
  • Gepubliceerd op: 24-09-2018 19:17:47