TracesOfWar heeft jouw hulp nodig! Wij missen foto's van belangrijke bezienswaardigheden in Nederland, BelgiŽ, Frankrijk en Duitsland. Stuur uw foto's in naar input@tracesofwar.com en wordt gepubliceerd!

Tentoonstelling Boekelo en Usselo in de Tweede Wereldoorlog

De Halifax DK-259 vertrok 29 september 1943 vanuit Engeland voor een bombardementsvlucht op het Duitse Bochum. Boven Hengelo werd de Canadeze bommenwerper aangeschoten door de Duitse nachtjager van Prinz zur Lippe-Weissenfeld. Een gedeelte van de bommen werden boven bij Haaksbergen afgeworpen. Het toestel stortte met de resterende bommenlast aan boord neer aan de Kwinkelerweg in Boekelo. Twee van de bemanningsleden kwamen om bij de crash, vier werden gevangengenomen. De Amerikaanse piloot wist met hulp van het verzet uit handen van de Duitsers te blijven en keerde via de Belgische pilotenlijn Comete via Gibraltar terug naar Engeland.

Van donderdag 27 t/m 30 september is er naar aanleiding van de crash van de bommenwerper die dit weekend precies 75 jaar geleden is een tentoonstelling in de Zouttoren in Boekelo. De Zouttoren bevindt zich naast Eťtcafe de Buren, Beckumerstraat 2 in Boekelo.

De toegang is gratis. Meer informatie en openingstijden zijn te vinden op:
secondworldwar.nl/boekelo.

Gebruikte bron(nen)