TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

STIWOT Meeting en Battlefield Tour 14 oktober 2006

Persbericht STIWOT Meeting en Battlefield Tour 14 oktober 2006

Op zaterdag 14 oktober 2006 organiseert STIWOT (Stichting Informatie Wereldoorlog Twee) van 11.00 tot 17.00 uur haar jaarlijkse meeting. Ditmaal wordt deze meeting gehouden in het "Museum Vliegbasis Deelen". Aangezien de Duitsers al direct na de Nederlandse capitulatie op 14 mei 1940 begonnen aan het uitbouwen van de grotendeels onbruikbaar gemaakte vlieghei bij Arnhem tot "Fliegerhorst Deelen" is deze locatie op zichzelf natuurlijk een bezoek al meer dan waard.

De aanwezigheid van STIWOT is echter een reden om juist op zaterdag 14 oktober een bezoek te brengen aan het Museum Vliegbasis Deelen. STIWOT is een vrijwilligersorganisatie die zich inzet voor de informatieverstrekking over de Tweede Wereldoorlog in de breedste zin van het woord. Hiervoor wordt hoofdzakelijk gebruik gemaakt van het medium Internet. STIWOT is ontstaan uit de website Go2War2.nl, welke een informatiebron is voor gegevens over de Tweede Wereldoorlog. Deze website werd in 1999 opgestart en is door het succes ervan uitgegroeid tot een officiële stichting met bestuursleden, vrijwilligers en donateurs. In de loop der jaren is het aantal websites, dat STIWOT beheert, uitgebreid. Enkele voorbeelden hiervan zijn www.go2war2.nl, www.oorlogsmusea.nl, www.villabouchina.nl, www.ww2awards.com en www.tweede-wereldoorlog.nl.

De STIWOT meetings zijn in oorsprong ontstaan om deelnemers aan het STIWOT Forum de gelegenheid te geven elkaar te ontmoeten. In de loop der jaren is de STIWOT meeting echter uitgegroeid tot een evenement waar verzamelaars aan elkaar en aan het publiek hun verzameling tonen en informatie over alle aspecten van de Tweede Wereldoorlog wordt gegeven. Op de komende meeting zal STIWOT diverse van haar projecten presenteren aan het publiek, zullen de STIWOT sponsoren ODIN Books en NormandyinScale aanwezig zijn met promotie- en verkoopstands en zullen een aantal thema exposities en verkoopstands van WO2 militaria aanwezig zijn. Er is nog ruimte voor aanvullende stands. Personen of organisaties die zich door middel van een stand willen presenteren kunnen contact opnemen via E-mail (info@stiwot.nl). De mensen die al eens een STIWOT Meeting bezocht hebben weten hoe gezellig het kan zijn om met gelijkgestemden vrijuit over een onderwerp te kunnen praten wat ons allemaal interesseert.



Om de STIWOT Meeting nog aantrekkelijker te maken organiseert STIWOT in samenhang met de Meeting een Battlefield Tour. Naast een bezoek aan het "Museum Vliegbasis Deelen" en de Meeting zult u tijdens deze Battlefield Tour ook een bezoek brengen aan de bunker "Diogenes". Deze bunker was het operationele hoofdkwartier van de Duitse 1e Nacht Jagd Division gedurende de Tweede Wereldoorlog. Van dit type bunker zijn er maar 4 gebouwd en slechts de bunkers in Nederland en Denemarken zijn bewaard gebleven. U zult dan ook begrijpen dat deze bunker normaal gesproken niet voor publiek toegankelijk is maar speciaal voor STIWOT gaan de deuren open. Voor deelname aan deze Battlefield Tour en de bijbehorende voorwaarden of impressies van de voorgaande door STIWOT georganiseerde Battlefield Tours verwijzen wij u graag naar onze nieuwe website www.stiwotreizen.nl. De Battlefield Tour start een uur eerder dan de Meeting, namelijk om 10.00 uur.

De toegang voor de STIWOT meeting is gelijk aan de toegangsprijs voor het Museum Vliegbasis Deelen en bedraagt 4,00 euro. Voor maar 4,00 euro heeft u dus toegang tot zowel het museum als de meeting. Donateurs van STIWOT hebben natuurlijk vrij toegang en mensen die besluiten tijdens de Meeting donateur te worden van STIWOT ontvangen de toegangsprijs terug. Wij zien u graag op zaterdag 14 oktober 2006 voor een kennismaking met STIWOT of misschien zelfs deelname aan de Battlefield Tour!

Meer informatie:
STIWOT
Postbus 148
6680 AC Bemmel
www.stiwot.nl

of info@stiwot.nl

Gebruikte bron(nen)

  • Bron: STIWOT
  • Gepubliceerd op: 10-09-2006 00:00:00