TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Boekpresentatie Felix C. Bakker

Op zondag 10 maart 2019 was in het Herinneringscentrum van Kamp Westerbork een bijzondere bijeenkomst. De presentatie van het boek 'Het zwijgen verbroken' door oorlogsveteraan Felix C. Bakker.

Nauwelijks 16 jaar is hij, wanneer hij als marinier in opleiding zijn vuurdoop beleeft bij de invasie van het Japanse leger in Oost-Java. Krijgsgevangen gemaakt wordt hij naar Thailand gedeporteerd, waar hij dwangarbeid verricht aan de beruchte Birma-Siam Spoorweg. Na de Japanse capitulatie wordt Felix ingedeeld bij het Marinevendel, dat als onderdeel van de Gadjah Merah op Bali wordt ingezet tegen de Indonesische opstandelingen. Later wordt hij tijdens de Koude Oorlog door de Nederlandse Marine uitgezonden naar Nieuw-Guinea.


Meer dan vijftig jaar na het einde van de Tweede Wereldoorlog vond Felix Bakker dat het tijd was om het zwijgen te verbreken en zijn levensverhaal met anderen te delen. Dat deed hij gedurende de laatste twintig jaar in zelfgeschreven artikelen, in interviews, lezingen en mediaoptredens. Nu zijn memoires in boek verschenen zijn, zal Felix stoppen met publieke optredens.

Openingswoorden door Dirk Mulder, directeur Herinneringscentrum Kamp Westerbork

Felix C. Bakker

Eva Bakker en Lody Pieters lezen fragmenten voor uit het boek

Het eerste boek wordt door Felix uitgereikt aan Jacques Brandt

Het tweede boek wordt door Felix uitgereikt aan Henk Itzig Heine
Schoondochter Jenny Kaliey zingt 2 liedjes

Gebruikte bron(nen)

  • Bron: STIWOT, Arjan Vrieze, met dank aan: Felix C. Bakker en Lody Pieters
  • Gepubliceerd op: 10-03-2019 18:51:59