TracesOfWar heeft jouw hulp nodig! Wij missen foto's van belangrijke bezienswaardigheden in Nederland, België en Duitsland. Stuur uw foto's in naar input@tracesofwar.com en wordt gepubliceerd!

Lezing bij CRASH museum op 30 maart over de V1 - Vliegende Bom

Het CRASH Luchtoorlog- en Verzetsmuseum '40-'45 organiseert op zaterdag 30 maart om 13.00 uur een lezing over de V1. De lezing wordt verzorgd door Dick Weber.

Hitler zocht een antwoord op de vernietigende bombardementen van de Engelsen en Amerikanen. Aangezien zijn Luftwaffe tot weinig meer in staat was haalde hij zijn geheime wapens uit de kast. De eerste van die Vergeltungswaffen was de V1 "vliegende bom". De oervader van de huidige kruisraket.

De V1 werd op grote schaal ingezet om, vanuit de Franse en Belgische kuststreek, Londen te bestoken. Minder bekend is, dat de V1 tijdens de hongerwinter ook nog tot het laatste moment werd ingezet vanuit Twente, en noord/zuid Holland.

Dick Weber vertelt meer over de ontwikkeling en inzet van de V1 die veel slachtoffers maakte op het moment dat de afloop van de oorlog al beslist was.

De lezing is gratis toegankelijk voor museumbezoekers. Na de lezing is de maquette van de v1 startplaats in Vogelenzang in de expositie van het museum te bekijken.

Het museum is op zaterdag geopend van 11:00 tot 16:00 uur en is gevestigd in het Fort bij Aalsmeer aan de Aalsmeerderdijk 460 in Aalsmeerderbrug (nabij Rijsenhout). De toegang bedraagt € 5,00 voor volwassenen en € 2,00 voor kinderen van 6 tot 12 jaar. Donateurs van de stichting en veteranen hebben gratis toegang.

Gebruikte bron(nen)

  • Bron: CRASH Luchtoorlog- en Verzetsmuseum ’40-’45
  • Gepubliceerd op: 20-03-2019 18:51:01