TracesOfWar heeft jouw hulp nodig! Wij missen foto's van belangrijke bezienswaardigheden in Nederland, België en Duitsland. Stuur uw foto's in naar input@tracesofwar.com en wordt gepubliceerd!

Nieuwe tentoonstelling Overloon: Kantelpunt Europa

Dit weekend, tijdens Militracks, was het alvast mogelijk om de nieuwe tentoonstelling van Oorlogsmuseum Overloon te bezoeken: Kantelpunt Europa. We zien hier in de kelder van het museum een aantal uniformen terugkomen uit de oude Fallschirmjäger-collectie; deze is al weer een tijdje permanent gesloten. Er zijn maar een aantal uniformen meegenomen naar de nieuwe tentoonstelling, waarbij deze vooral is uitgebreid met uniformen van geallieerde landen.

De nieuwe tentoonstelling is te vinden door bij de ingang rechtdoor te gaan en de eerste links te gaan. Niet alleen is daar een trap naar beneden, er is ook een lift aanwezig. Wat wel een groot gebrek is, is het missen van uitleg of documentatie. Het is daardoor voor iedereen behalve de grootste militaire uniformen experts een grote uitdaging om nu te bepalen waar ze eigenlijk naar aan het kijken zijn. Navraag bij het museum leert dat hier helaas ook geen verandering in komt. Vooral informatie over de grote stukken en de verschillende landen is wel het minste dat vermeldt mag worden. Een gemiste kans.

Gebruikte bron(nen)

  • Bron: STIWOT
  • Gepubliceerd op: 19-05-2019 16:42:09