TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Fotoprijsvraag week 2

De komende weken organiseert STIWOT in samenwerking met TDM Entertainment wekelijks een prijsvraag. Aan de hand van vier afbeeldingen dient u elke week een persoon uit het Derde Rijk te raden. Alle vier de foto’s hebben op bepaalde wijze te maken met de gezochte persoon. U kon aan onderstaande prijsvraag deelnemen tot maandag 30 oktober 2006. De deelnametermijn is dus inmiddels verstreken.

De foto’s:



Antwoord:
De persoon die wij zochten is SS-Gruppenführer Hermann Fegelein. Op de foto rechtsboven ziet u Reichsführer-SS Heinrich Himmler. Fegelein was verbindingsman van Himmler in Berlijn. In deze functie was hij ook aanwezig gedurende Hitlers laatste maanden in de Führerbunker waarvan u op de foto rechtsboven de uitkijktoren/ventilatieschacht en de nooduitgang ziet in de tuin van de Rijkskanselarij. Het embleem linksonder is van de 8. SS-Kavallerie-Division Florian Geyer waarover Fegelein gedurende bepaalde perioden het commando voerde. In 1944 trouwde Fegelein met Gretl Braun, de zus van Eva Braun. Op de foto rechtsonder ziet u Fegelein samen met Eva (links) en Gretl (rechts).

De Winnaar:
In totaal deden 34 personen mee aan deze prijsvraag. 33 van hen stuurden het goede antwoord in. Wij hebben Christiaan Merkuur uitgeloot als winnaar. Hij ontvangt zo spoedig mogelijk zijn prijs.

De prijs:
De winnaar ontvangt de DVD “Adolf & Eva - een ondraaglijke liefde”, beschikbaar gesteld door TDM Entertainment.

Gebruikte bron(nen)

  • Bron: STIWOT
  • Gepubliceerd op: 23-10-2006 00:00:00