TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Fotoprijsvraag week 3

In oktober en november organiseert STIWOT in samenwerking met TDM Entertainment wekelijks een prijsvraag. Aan de hand van vier afbeeldingen dient u elke week een persoon uit het Derde Rijk te raden. Alle vier de foto’s hebben op bepaalde wijze te maken met de gezochte persoon. Uw antwoord stuurt u vervolgens met vermelding van uw postadres op aan quiz@go2war2.nl. U kon aan onderstaande prijsvraag deelnemen tot maandag 6 november 2006. De deelnametermijn is dus inmiddels verstreken.

De foto’s:



Antwoord
De persoon die wij zoeken is Adolf Wagner. Hij behoorde tot de vaste kring van gasten op Hitlers Berghof in Berchtesgaden. Daar is de foto linksboven ook gemaakt. Een grotere foto met daarbij de namen van alle gefotografeerde personen vindt u op www.thirdreichruins.com. Het donkergroene deel op het kaartje rechtsboven is de huidige deelstaat Beieren. De politieke loopbaan van Adolf Wagner vond plaats in Beieren. Hij was hier onder andere gedurende bepaalde tijd minister van Binnenlandse Zaken en Gauleiter van München. Wagner was betrokken bij de Hitler-putsch in 1923. Op de foto linksonder ziet u de zogenaamde Blutfahne, de vlag die na deze putsch een belangrijk nazi-relikwie werd. Deze vlag werd in april 1944 tijdens de begrafenis van Wagner voor het laatst publiekelijk vertoond. Wagner kreeg in juni 1942 een beroerte, waarvan hij niet meer genas. Hij overleed op 12 april 1944 aan de gevolgen daarvan. Op 17 April 1944 werd aan hem postuum de Deutscher Orden toegekend. Deze allerhoogste onderscheiding die uitgereikt kon worden door de nazi-partij ziet u op de foto linksonder. Ook aan Reinhard Heydrich, Fritz Todt en Adolf Hühnlein werd deze onderscheiding postuum toegekend.

De Winnaar:
In totaal deden 22 personen mee aan deze prijsvraag. 16 van hen stuurden het goede antwoord in. Wij hebben John Smeets uitgeloot als winnaar. Hij ontvangt zo spoedig mogelijk zijn prijs.

De prijs:
De winnaar ontvangt de DVD “Eva Braun's Secret Films”, beschikbaar gesteld door TDM Entertainment.

Gebruikte bron(nen)

  • Bron: STIWOT
  • Gepubliceerd op: 30-10-2006 00:00:00