TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Fotoprijsvraag week 4

In oktober en november organiseert STIWOT in samenwerking met TDM Entertainment wekelijks een prijsvraag. Aan de hand van vier afbeeldingen dient u elke week een persoon uit het Derde Rijk te raden. Alle vier de foto’s hebben op bepaalde wijze te maken met de gezochte persoon. Uw antwoord stuurt u vervolgens met vermelding van uw postadres op aan quiz@go2war2.nl. U kon aan onderstaande prijsvraag deelnemen tot maandag 13 november 2006. De deelnametermijn is dus inmiddels verstreken.

De foto’s:


Antwoord
De persoon die wij zochten is Rudolf Hess, tot 1941 Hitlers plaatsvervanger als leider van de NSDAP. Op de foto linksboven ziet u Alexandria in Egypte, waar Hess op 26 april 1894 geboren werd. Het vliegtuig op de foto rechtsboven is een Messerschmitt Bf 110. Met dit type vliegtuig vloog Hess in mei 1941 naar het Verenigd Koninkrijk. Hij wilde hier, naar eigen zeggen, een vredesaanbod doen. Na de oorlog stond Hess terecht tijdens het Internationale Militaire Tribunaal in Neurenberg. Hij werd veroordeeld tot gevangenisstraf. Op de foto linksonder ziet u de gevangenis in Spandau waar hij tot 1987 gevangen zat. Op 17 augustus 1987 pleegde hij hier, kort voor zijn vrijlating, zelfmoord. Op de foto rechtsonder ziet u Hitlers beruchte boek “Mein Kampf”. Hess zat na de Putsch in 1923 samen met Hitler gevangen in Landsberg waar hij zijn leider hielp met het schrijven van dit boek.

De Winnaar:
In totaal deden 34 personen mee aan deze prijsvraag. 29 van hen stuurden het goede antwoord in. Wij hebben Luk van Poucke uitgeloot als winnaar. Hij ontvangt zo spoedig mogelijk zijn prijs.

De prijs:
De winnaar ontvangt de DVD “Hitlers Fixer”, beschikbaar gesteld door TDM Entertainment.

Gebruikte bron(nen)

  • Bron: STIWOT
  • Gepubliceerd op: 05-11-2006 00:00:00