Op ontdekkingsreis naar historische bezienswaardigheden? Download de TracesOfWar-app direct in Google Play of in de Apple App Store.

Op 29 november verschijnt het boek De Mannen van de Overval

Op 8 december 1944 overviel een groep van 26 verzetsmannen de Leeuwarder Blokhuispoort en bevrijdde zonder een schot te lossen 51 gevangenen. De deelnemers aan de Overval verwierven daarmee een soort heldenstatus. Het succes maskeerde echter de tol die veel van de deelnemers betaalden voor hun verzetsdaad. En niet alleen bij hen: ook bij hun kinderen en andere betrokkenen trokken de oorlogsjaren een zware wissel op hun leven.

In dit boek beschrijft Hessel de Walle niet alleen minutieus hoe de Overval in zijn werk ging, maar schetst hij ook de levensportretten van de 26 overvallers. Daarbij verzwijgt hij niet de tragiek en ellende die het verzetswerk met zich meebracht: de onfortuinlijke fouten en vergissingen, de onschuldige slachtoffers, het zwijgen tegenover de familie - het wordt allemaal onthuld in deze Ďmultibiografieí.

Er kan al ingeschreven worden. Bij voor inschrijving bedraagt de prijs 22,50 + 1,90 verzendkosten. Na 29 november wordt de prijs 26,90. Inschrijven kan via deze website.

De mannen van de Overval
HeroÔek en tragiek in 26 levensverhalen
ISBN: 9789492052599
Meer informatie over dit boek
Bestel nu bij Bol.com
De mannen van de Overval

Gebruikte bron(nen)