TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Fotoprijsvraag week 5: winnaar is bekend!

De afgelopen maanden organiseerde STIWOT in samenwerking met TDM Entertainment wekelijks een fotoprijsvraag. Deze week presenteren we (voorlopig) de laatste fotoprijsvraag. Aan de hand van vier afbeeldingen dient u ook deze laatste week weer een persoon uit het Derde Rijk te raden. Alle vier de foto’s hebben op bepaalde wijze te maken met de gezochte persoon. U kon aan onderstaande prijsvraag deelnemen tot maandag 20 november 2006. De deelnametermijn is dus inmiddels verstreken.

De foto’s:


Antwoord
De persoon die wij zoeken is Luftwaffe-officier Harro Schulze-Boysen. Op de foto linksboven ziet u Großadmiral Alfred von Tirpitz, staatssecretaris van de Duitse Keizerlijke marine van 1897 tot 1916. Dit was een familielid van Harro Schulze-Boysen van zijn vaders kant. Het gebouw op de foto rechtsboven is het Rijksluchtvaartministerie in Berlijn, de werkplek van Harro Schulze-Boysen. Vanwege zijn verzetsactiviteiten voor de verzetsgroep die de Gestapo Die Rote Kapelle noemde, werd hij ter dood veroordeeld. Dit gebeurde in de gevangenis van Berlin-Plötzensee. De executieruimte, met de guillotine, ziet u op de foto linksonder. Rechtsonder ziet u een citaat van Schulze-Boysen op het voormalige gebouw van het Rijksluchtvaartministerie, het huidige ministerie van Financiën.

Winnaar
In totaal deden 21 personen mee aan deze prijsvraag. 16 van hen stuurden het goede antwoord in. Wij hebben Patrick Aerts als winnaar. Hij ontvangt zo spoedig mogelijk zijn prijs.

De prijs:
De winnaar ontvangt de DVD “The Red Orchestra”, beschikbaar gesteld door TDM Entertainment.

Gebruikte bron(nen)

  • Bron: STIWOT
  • Gepubliceerd op: 12-11-2006 00:00:00